Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ομαδικές εργασίες Γ2






Αγαπητέ Simon,


Σκεφτήκαμε ότι ίσως να είχες μια λανθασμένη άποψη για το νησί μας γι’  αυτό σου στέλνουμε αυτό γράμμα για να σου παρουσιάσουμε την ομορφιά, τα αξιοθέατα και τους ανθρώπους της Κύπρου. Μπορεί σήμερα στην Κύπρο να υπάρχει οικονομική κρίση και φτώχεια όμως υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν ξέρεις και πιστεύουμε ότι είναι καλό να τα μάθεις.


 Πρώτα απ’ όλα, η Κυπριακή κουζίνα είναι και που οφείλεις να δοκιμάσεις, όταν έρθεις στην Κύπρο. Τα υπέροχα ορεκτικά, η πεντανόστιμη σούβλα, τα εύγευστα και λαχταριστά ορεκτικά της και το γλυκό κρασί της είναι τα κυριότερα πράγματα που χαρακτηρίζουν την Κυπριακή γαστρονομία.

 Κατόπιν, ο πολιτισμός της που διατηρήθηκε μέσα στο πέρασμα των αιώνων είναι ιδιαίτερα αξιοθαύμαστος. Παρόλο που η Κύπρος κατακτήθηκε από πολλούς λαούς λόγω της ομορφιάς της και της γεωγραφικής της θέσης οι Κύπριοι τους κατέκτησαν με τον πολιτισμό τους, την εργατικότητα και την αποφασιστικότητά τους. Τα ενετικά τείχη, το βυζαντινό μουσείο, το κάστρο στο Κολόσσι και τα λουτρά της Αφροδίτης  είναι μόνο μερικά από αυτά τα συναρπαστικά μέρη που πρέπει να δεις από κοντά.   
 Παρ’ όλ’ αυτά, η Κύπρος δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τους ανθρώπους της και τα έργα τους αλλά και από την φυσική ομορφιά της, η οποία εξυμνήθηκε από πολλούς Κύπριους αλλά και ξένους ποιητές και μουσικούς. Το απέραντο πράσινο και οι υπέροχες παραλίες της ελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο για να της απολαύσουν.

 ΚΥΠΡΟΣ: ένα νησί όπου κυριαρχούν τα ενδημικά ζώα και φυτά, το ευωδιαστό κυκλάμινο, ο πανέμορφος κέδρος, το αγρινό... Η νήσος Αγίων και το νησί της θεάς Αφροδίτης.  Τι παραπάνω πρέπει να έχει ένας τόπος για να τον λατρέψεις;
 Ελπίζουμε να σε έχουμε πείσει... Περιμένουμε με αγωνία την απάντησή σου...


Με αγάπη οι φίλοι σου 
Κωνσταντίνος Αριστοδήμου
Κωνσταντίνος Παναγή
Μιχάλης Θεοδοσίου
Γαβριήλ Θεοδοσίου
                                                                                                                             Νεκτάριος Σωτηριάδης 
Αγαπητέ Μοχάμετ,                                                                                                       1/11/2013


Σου γράφουμε αυτήν την επιστολή για να σε πείσουμε να επισκεφτείς την Κύπρο ενημερώνοντας σε για τα μέρη που μπορείς να επισκεφτείς εδώ.

 
Θα μπορούσες να επισκεφτείς τα κρυστάλλινα νερά του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας και να κάνεις πολλές δραστηριότητες στην παραλία όπως: Watersports, καταδύσεις, ψάρεμα και βόλτα με την βάρκα. Ακόμη εκτός από αυτά θα μπορείς να δοκιμάσεις τη ποικιλία φαγητών στα παραδοσιακά εστιατόρια  της Κύπρου. Μετά από αυτά θα μπορείς να περπατήσεις στις πλατείες και να επισκεφτείς καταστήματα όπου μπορείς να αγοράσεις σουβενίρ για να μη ξεχάσεις ποτέ την Κύπρου.


Την νύχτα θα έχεις την ευκαιρία να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις στις υπέροχες πισίνες που διαθέτουν τα ξενοδοχεία μας και να λάβεις μέρος σε διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνονται εκεί. Την επόμενη μέρα θα έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις τα υπέροχα δάση και μουσεία μας.

 Ελπίζουμε να σε πείσαμε να έρθεις να επισκεφτείς την Κύπρο κατά της καλοκαιρινές σου διακοπές.

                                                                                                                           Με αγάπη,

                                                                                                                      Γιώργος Σπυρίδης 

                                                                                                               Αχιλλέας Σαραντέλλης

                                                                                                                      Άδωνης Νικολάου

                                                                                                                      Νικόλας Αργυρού

                                                                                                                      Andy Cholakov
Αγαπητοί φίλοι,


Σας γράφουμε για να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα αξιοθέατα του νησιού μας. Κάποια πράγματα που πιθανόν δεν γνωρίζετε μπορεί να σας εντυπωσιάσουν και να θέλετε να τα επισκεφτείτε.  Ελπίζουμε οι γνώσεις που θα αποκτήσετε να σας δώσουν μια διαφορετική εικόνα του νησιού μας, από αυτήν που ενδεχομένως να έχετε.


Η Κύπρος διαθέτει ένα σπουδαίο πολιτισμό και  αφού  σε όλες τις  πόλεις τις (Λευκωσία, Πάφος, Λεμεσός, Λάρνακα)  υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά μνημεία. Αρχίζοντας από τη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρου, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, πολλά είναι τα αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Η πύλη Αμμοχώστου που αποτελεί μία από τις πύλες εισόδου στην παλιά πόλη και χρησιμοποιείται σήμερα ως πολιτιστικό κέντρο. Επίσης η αρχιεπισκοπή, όπου εκεί υπάρχει το Βυζαντινό μουσείο, το μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το μουσείο Εθνικού Αγώνα, το Εθνολογικό μουσείο της Κύπρου. Το μουσείο της Κύπρου φιλοξενεί την πιο σημαντική συλλογή κυπριακών αρχαιοτήτων από τη Νεολιθική περίοδο μέχρι και τη Ρωμαϊκή.

 Η Πάφος έχει anκηρυχθεί ως πόλη παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Κάποια από τα πιο σημαντικά μνημεία της είναι οι Τάφοι των Βασιλέων, το Ωδείο, το κάστρο της Πάφου. Επιπλέον, θα βρείτε εκπληκτικά μωσαϊκά στης ρωμαϊκές κατοικίες του Διονύσου, Θησέως και Αιώνα. Επίσης υπάρχουν πολλές κατακόμβες στην πόλη οι οποίες βρίσκονται εκεί από τα πρώιμα χριστιανικά χρόνια, ενώ το Βυζαντινό Μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο κοντά στην Πάφο θα σας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο. Τέλος ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα ολόκληρου του νησιού αποτελεί  η Πέτρα του Ρωμιού, που σύμφωνα με το μύθο είναι το μέρος που γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη.

Η Λεμεσός  αποτελεί ένα από τα ομορφότερα μέρη του νησιού. Ένα από τα 9 κάστρα που έχτισαν οι Βυζαντινοί κατά την κυριαρχία τους στην Κύπρο βρίσκεται εκεί. Επίσης, τα 2 μουσεία, το Αρχαιολογικό και το μουσείο Λαϊκής Τέχνης, φιλοξενούν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συλλογές εκθεμάτων από τη Νεολιθική εποχή και μετά και  αντιπροσωπευτικά δείγματα της λαϊκής τέχνης των Κυπρίων.

Στη Λάρνακα βρίσκουμε κάποια πολύ σημαντικά αξιοθέατα. Η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου και το τουρκικό φρούριο είναι τα βασικότερα από αυτά. Ακολουθούν τα ερείπια του αρχαίου Κιτίου και το παλιό υδραγωγείο.

Ελπίζουμε να σας μεταδώσαμε μια ευχάριστη εικόνα για τα αξιοθέατα  του νησιού μας και να σας  γνωρίσαμε τον σπουδαίο μας πολιτισμό. Ευελπιστούμε ότι αυτή η επιστολή να σας κέντρισε το ενδιαφέρον και να επισκεφτείτε το νησί μας, το οποίο μπορεί να είναι μικρό σε έκταση,  αλλά είναι μεγάλο σε πολιτισμό και κουλτούρα.

Με αγάπη,
Οι μαθήτριες της Γ’2
Άντρεα Γεωργιάδου, Χριστίνα Οικονομίδου,
Ελεονώρα Σαραντέλλη, Ελένη Παπαδοπούλου
Αγαπητοί μας φίλοι,
Σας γράφουμε αυτό το γράμμα για να σας δώσουμε μια γεύση από τι θα δείτε κατά τη διαμονή σας στη χώρα μας, στην προσπάθειά μας να σας παρουσιάσουμε την σύγχρονη Κύπρο μέσα από την πολυπολιτισμικότητα και τα θαυμαστά αξιοθέατά της.
Από την Κύπρο πέρασαν διάφοροι λαοί και έτσι γνώρισε πολλούς πολιτισμούς, μέχρι να φτάσει στη Κύπρο του σήμερα. Μερικοί από αυτούς ήταν: οι Πέρσες, οι Φράγκοι, οι Τούρκοι, οι Άγγλοι, και πολλοί άλλοι.
 Τη λαμπρή της ιστορία θα την ανακαλύψετε και εσείς όταν θα σας ξεναγήσουμε σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους  όπως είναι για παράδειγμα η Χοιροκοιτία, οι Τάφοι των Βασιλέων, το Κούριο και άλλοι πολλοί. Επίσης υπάρχουν πολλά μουσεία στα οποία σώζονται τα σημαντικά αρχαία εκθέματα και θα προσπαθήσουμε να επισκεφθούμε μερικά από αυτά.
 Παρόλο που ο χρόνος ίσως να μη μας επιτρέψει να σας δώσουμε μια πιο πλήρη εικόνα για τον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση της χώρας μας, εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας να φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ανυπομονούμε για την άφιξή σας!
Με αγάπη
Ιονελα, Θετις, Αννα, Σωτια
Γ2
Αγαπητοί φίλοι,

θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε καλύτερα την Κύπρο, αφού ίσως να αγνοείτε πολλά πράγματα για το νησί μας. Γι αυτό θα σας  περιγράψουμε στη συνέχεια τη χώρα μας, έτσι ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη  εικόνα γι' αυτή.

Το νησί μας έχει πολλές φυσικές ομορφιές, όπως τα δάση μας, οι παραλίες μας και τα χωριά μας. Επίσης, τα διάφορα αξιοθέατα μας, για παράδειγμα η Πέτρα του Ρωμιού στη Πάφο, το ναυάγιο Ζηνοβία στη Λάρνακα, οι εκκλησίες μας και το θέατρο του Κούριου, σε εντυπωσιάζουν και  σε

ταξιδεύουν παράλληλα στην αρχαιότητα. Στα ορεινά χωριά μας μπορείτε να γνωρίσετε τις παραδοσιακές  ασχολίες των κατοίκων, όπως είναι η επεξεργασία του κρασιού, η δημιουργία του γλυκού του κουταλιού και οι κατασκευή πιθαριών κ.α.

Παράλληλα θα δοκιμάσετε τα παραδοσιακά μας φαγητά στις ταβέρνες μας, οι οποίες δίνουν μια ατμόσφαιρα παλιού, καλού καιρού. Στις παραλίες μας θα δροσιστείτε στα γαλανά νερά του νησιού μας και θα περάσετε αξέχαστες στιγμές μαζί με την οικογένεια σας, τους συγγενείς, τους φίλους σας. Τις νύχτες μπορείτε να περπατήσετε στα στενά δρομάκια κάτω στη Χώρα ή και στους παραλιακούς  πεζόδρομους για να ηρεμήσετε .

Η χώρα μας είναι μια σύγχρονη χώρα με φυσική ομορφιά, πολιτισμό και ιστορία. Ελπίζουμε να σας εντυπωσιάσαμε και θα χαρούμε να εξερευνήσετε πιο βαθιά το νησί μας. Είναι πιο εξωτικό απ’ ό,τι το φανταζόσαστε!

Με αγάπη,
μαθήτρια της Γ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.