Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ομαδικές Εργασίες Γ4: Επιστολή




Αγαπητέ φίλε,



Αν ποτέ θελήσεις να επισκεφθείς μια ξένη χώρα, θα σου πω τον κατάλληλο προορισμό. Στην Κύπρο θα βρεις προορισμούς και αξιοθέατα που δεν θα βρεις σε καμιά άλλη χώρα.
Πολλά από τα αξιοθέατα πηγάζουν από ιστορικά γεγονότα. Για παράδειγμα σε μια από τις ομορφότερες θάλασσες της Κύπρου θα συναντήσεις ένα τεράστιο λίθο που ονομάζεται «Πέτρα του Ρωμιού» και βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της θεάς Αφροδίτης, την Πάφο. Επίσης αν θελήσεις να δοκιμάσεις τα κυπριακά εδέσματα μπορείς να κάνεις στάση σε κάποια από τις παραδοσιακές μας  ταβέρνες.
   
Ελπίζω να αποδεχθείς την πρόσκλησή μου και να σε γνωρίσω από κοντά και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε μαζί όλη την Κύπρο.
  

Με αγάπη,

Τάσος

Νεόφυτος

Μιχαέλλα
        Ντουκ
Αγαπητή Ιλάρια, 
        
Με αφορμή την επίσκεψη σου στην Κύπρο σου γράφω αυτή την επιστολή για να σε ενημερώσω για τις ομορφιές της Κύπρου. Ακούγοντας την λέξη Κύπρος  σήμερα  σου έρχονται στο μυαλό η οικονομική κρίση και η ανεργία. Αντιθέτως η Κύπρος δεν έχει μόνο αρνητικά αλλά και πολλά θετικά.


Η Κύπρος είναι ένας τόπος με ιστορία 10 000 χρόνων με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία και με ιστορική και αρχαιολογική αξία.            Την Κύπρο την έχουν κατακτήσει πολλοί λαοί και γνώρισε πολλές ιστορικές προσωπικότητες,  όπως ο Μέγα Αλέξανδρος και η Κλεοπάτρα. Επίσης,  συνδέεται άμεσα με την θεά Αφροδίτη,  θεά της ομορφιάς και του έρωτα. 

Ακόμα η Κύπρος είναι μία χώρα με πολλές φυσικές ομορφιές. Οι σαγηνευτικές παραλίες, οι εύοσμες κατάσπαρτες με αμπελώνες και ελαιώνες  βουνοπλαγιές, και οι κατάφυτες με εσπεριδοειδή πεδιάδες θα σε ταξιδέψουν σε ένα ονειρικό και μαγεμένο κόσμο. Οι φυσικές ομορφιές της Κύπρου είναι μοναδικές και αλησμόνητες. Μερικές από αυτές συνδέονται με την Αφροδίτη, όπως για παράδειγμα η πέτρα του Ρωμιού, κοντά στο οποίο γεννήθηκε εκεί η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, ή τα λουτρά της Αφροδίτης στα οποία έκανε το μπάνιο της.

     Ελπίζω μετά από αυτά να σε δελέασα για να έρθεις με πιο πολύ χαρά και ανυπομονησία  στην Κύπρο.                        

Με αγάπη,

Μαρία Ενωτιάδη, Ιωάννα Θωμά, Άντυς Παπας , Γ΄4

Αγαπητέ μας φίλε ,
Έχει καιρό να μιλήσουμε . Πώς είναι τα πράγματα εκεί; Μας άρεσε πάρα πολύ το προηγούμενο γράμμα σου που μας περίγραφες την χώρα σου. Τώρα σου γράφουμε και εμείς για να σου παρουσιάσουμε  την πανέμορφη Κύπρο μας .

Η Κύπρος  είναι ένα μικρό ονειρικό  νησί με πλούσια ιστορία , όμορφα μέρη και αξιοθέατα να επισκεφτείς. Ένα από τα ομορφότερα  μέρη   είναι η πέτρα του Ρωμιού που βρίσκεται στην Πάφο . Αλλά σίγουρα πρέπει να πας στον υπέροχο καταρράκτη των Καλυδώνιων. Επίσης, το νησί μας έχει τις  ωραιότερες θάλασσες, για να περάσεις μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού και τα ίσως τα καλύτερα ξενοδοχεία για να ξεκουραστείς.  
Δεν γίνεται να επισκεφτείς την Κύπρο και να μη φας στα υπέροχα παραδοσιακά εστιατόρια μας. Να δοκιμάσεις το αυθεντικό Κυπριακό χαλούμι , τη σιεφταλιά και να μεθύσεις με κουμανταρία και ζιβανία. Αν θελήσεις να έρθεις ποτέ στην Κύπρο, θα διαπιστώσεις πως αυτά που σου αναφέρουμε για το νησί μας είναι αλήθεια.   

Ελπίζω να σου άρεσαν τα μέρη που σου περιράψαμε  και σε προσκαλούμε να έρθεις  στην Κύπρο γιατί πραγματικά αξίζει. Σε περιμένουμε!


Με αγάπη οι φίλοι σου


                                                                                             Μαρκέλλα Τάττη
Μιχάλης Τσοπάνου

                                                                                             Αντώνης Χ΄΄γεωργίου
                                                                                             Ραφαηλία Νικοδήμου



  Αγαπητοί μας συμμαθητές,


Σας γράφουμε αυτή την επιστολή προκειμένου να σας παρουσιάσουμε την βαθύτερη εικόνα του νησιού μας. Πιθανόν να γνωρίζετε κάποια πράγματα για την Κύπρο, αλλά μάλλον αγνοείται την αλήθεια.

Από τα παλιά χρόνια η Κύπρος ήταν φημισμένη για τον πολιτισμό, την παράδοση και την κουλτούρα της. Αποτέλεσε πόλο έλξης για αρκετούς λαούς, οι οποίοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλον. Η σπουδαία γεωγραφική της θέση ανάμεσα σε τρεις ηπείρους και ο άφθονος φυσικός της πλούτος ήταν η αιτία για να γνωρίσει πολλούς κατακτητές. Όλα αυτά σημάδεψαν την Ιστορία της Κύπρου, όμως ο κυπριακός λαός παρέμεινε ακλόνητος μπροστά στις δυσκολίες που προέκυψαν.
 Η Κύπρος κατάφερε να διατηρήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Τα γραφικά της χωριά όπως τα Λεύκαρα, ο Αγρός, το Φικάρδου, όπου περπατώντας κατά μήκος των στενών τους συναντάς τους φιλόξενους χωριανούς που είναι πάντα πρόθυμοι να σε φιλέψουν. Οι παραδοσιακές ταβερνούλες, το ποιοτικό κυπριακό φαγητό, η ζωντανή μουσική και η εξαίρετη περιποίηση δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στους πελάτες. Οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ποικίλες γιορτές που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του χρόνου. Μερικές από αυτές είναι: η γιορτή του κρασιού, το διάσημο Λεμεσιανό Καρναβάλι καθώς επίσης και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε κάθε κοινότητα. 

  Κάθε σπίτι, κάθε χωριουδάκι, κάθε κοινότητα, κάθε πόλη αγωνίζεται στις μέρες μας να διατηρήσει άφθαρτο το μοναδικό κομμάτι που μας αντιπροσωπεύει ως λαό, τον πολιτισμό μας.


Με εκτίμηση,
 
 
Χάρις Χριστοπούλου

Ηλέκτρα Χριστοπούλου

Κατερίνα Κοτσώνη

Σοφία Μπάλτα



Στρόβολος, Λευκωσία

                                                                                                                  16/10/2013

Αγαπητοί μας συμμαθητές/τριες, 
Η Κύπρος ήταν ανέκαθεν ένας πόλος έλξης για τους τουρίστες, εξαιτίας των κρυστάλλινων νερών, των χρυσαφένιων ακτών και των γραφικών χωριών. Η  Κύπρος είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη του κόσμου με φυσική ομορφιά και τοπία που δεν έχουν αλλοιωθεί ακόμα από το  χέρι και την επίδραση του ανθρώπου.
  Το μαγευτικό αυτό νησί διαθέτει μερικά από τα πιο όμορφα και συναρπαστικά μονοπάτια και φαράγγια. Οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να περιδιαβάσουν αυτά τα πανέμορφα μέρη και να ξαποστάσουν κάτω από τον ίσκιο των δέντρων.πανέμορφο μέρος που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.  Μέσα από τον πολιτισμό και το πολύτιμο ιστορικό της παρελθόν,  μπορεί κανείς να εμπλουτίσει τον εσωτερ
ικό του κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο αξίζει να επισκεφθείτε τα υπέροχα και πολυπολιτισμικά εκθέματα στα μουσεία.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στο νησί μας μπορεί κανείς να δει πληθώρα γραφικών χωριών που θα προσθέσουν μία ευχάριστη νότα στη βόλτα σας. Επίσης, το νησί μας διαθέτει ποικιλία από τουριστικά θέρετρα και φυσικές ομορφιές.
 Δεν πρέπει βέβαια να ξεχάσουμε να μιλήσουμε για την εκλεκτή κυπριακή κουζίνα που μπορεί να γευτεί κανείς στις παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού.
Για όλα όσα ειπώθηκαν, η Κύπρος είναι ένα όμορφο γραφικό νησί που παρόλο το μικρό του μέγεθος έχει πολλά να δώσει στους κατοίκους του, αλλά και σε όποιον άλλο θελήσει να το επισκεφθεί!

Με εκτίμηση,

ΕΛΕΝΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

 ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χ’’ΣΑΒΒΑ


                                                                                      
Αγαπητοί συμμαθητές,



Παρατηρήσαμε πως η εικόνα που έχετε για το νησί μας είναι άσχημη λόγω της οικονομικής κρίσης. Μία επίσκεψη στο νησί μας θα σας δείξει πόσο λάθος κάνετε!



 Αντικρίζοντας την καταγάλανη θάλασσα μας  και τις υπέροχες παραλίες μας, η γλυκιά ιστορία που κρύβεται σ’ αυτές θα σας ηρεμήσει. Οι παραδοσιακές μας ταβέρνες με τα υπέροχα φαγητά θα σας κάνουν να φύγετε χορτάτοι. Τα μικρά πετρόκτιστα σπιτάκια στα χωριουδάκια μας θα σας απαλλάξουν από τις καθημερινές σκοτούρες της πόλης. Τα λουτρά της Θεάς Αφροδίτης στην πανέμορφη Πάφο θα σας συναρπάσουν και θα σας ταξιδέψουν σε αρχαίους μύθους. Η διαδρομή στα Καλυδώνια στις Πλάτρες θα σας δώσουν την ευκαιρία να ξεκουράσετε το μυαλό σας και να θαυμάσετε τον καταρράκτη μας!

Ελπίζουμε να σας αλλάξαμε την αρχική σας γνώμη για το νησί μας και να σας μεταδώσαμε μια καλύτερη. Ευχόμαστε να σας συναντήσουμε σύντομα στο νησί μας!

Με εκτίμηση

Στέφανος Ανδρέου

Μαρία Ιωάννου

Χριστίνα Καλογήρου
                                                    

                                                                                          



                                                                                      



Γ’4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.